Årets Bamsegala säsongen 2016/2017

23 maj, 2017

Årets Bamsegala gick av stapeln för ungefär en vecka sedan. Det var en trevlig tillställning med tävlingar, fika och mycket annat. Även priser delades ut för säsongen 16/17 och dessa kommer presenteras här.

Nedan följer de spelare, ledare och domare som blev utnämnda till ”årets Bamse” samt motivering:

Pojkar Mini: Ajdin Ahskovic
Är snabb att lära nytt och vill alltid göra rätt. Är omtänksam och ser alltid laget före jaget. 
Den här killen är en fena på att sprida positiv energi. 
Priset går till Ajdin Ahskovic.

DSC06479

Flickor Mini: Tilda Lantz
Hon är ambitiös, träningsvillig och orädd. Med erfarenhet av seriespel har hon lyft laget och tagit ansvar under säsongens träningar och EB-omgångar. Hon är inte bara en talangfull basketspelare, utan även en viktig lagmedlem som pushar och hejar på sina lagkamrater i med- och motgång.

DSC06480

Flickor Ungdom: Tilda Lindstöm
Årets bamse är en tjej som är lättcoachad. Hon är tävlingsinriktad och vill alltid vinna på övningar som skottävlingar och matcher men vill även vara först när det är dags att springa ”idioten” eller tio längder. Det här är en tjej som gått från klarhet till klarhet. Från att i sin första match i laget ha varit något av ett ”wild card” till att idag vara en nyckelspelare som dessutom har tagit sig hela vägen till Miki Herkel Cup. Hon är alltid på träning, hon är alltid glad, HON ÄR TILDA LINDSTRÖM!

Pojkar Ungdom: Andreas Samardzija
Blommor kommer tidigt på våren,medan andra blommar sent på på sommaren; på så sätt dela anturen och året om Årets Bamse går till en kille som har visat en lite långsammare utveckling, men som ihärdigt jobbat vidare och ständigt, stadigt och tålmodigt hela tiden tagit nya steg i sin utveckling samt hög träningsmoral han gilla utmaningar och är en god lyssnare är en ödmjuk person och utöver detta är han en väldigt bra lagkamrat och en förebild för Brahe Basket 

Herrlaget: Dan Mazig
A player spent many years in the club but has played his best baket. As a Guard given the team structure and balance from, At important moments he was able score both from distance and from attacking the basket. A man not so big but with a truly big heart for the game and Brahe.

IMG_1282

Damlaget: Linn Jerrhage
Den mest värdefulla spelare en säsong kan väljas baserat på ett flertal egenskaper såsom poängproduktion, assist, ledarskap och träningsvilja. Alla dessa egenskaper har denne spelare, men denne spelare har också en professionalism som få besitter vilket är ett måste hos en elitidrottare. Det har varit ett nöje att få ha dej i truppen under denna säsongen Linn Jerrhage.

 

IMG_1275

 

Ledare: Oliver Malekzadegan

Goda ledare växer inte på träd… De är inte heller enkla att plantera och bara till att skörda när man tycker de uppfyller Brahe och framför allt våra spelare är lyckligt lottade med många goda ledare; även om vi som förening alltid måste arbeta för och förbättra oss i ”Det goda ledarskapet”. När våra ungdomar kliver in i denna roll blir det inte alltid rätt. Men många har gjort det med stort engagemang och energi. Vi vill i år ge utmärkelsen till en av våra yngre ledare som står för detta och lyckats kombinera sitt ledaruppdrag, med att spela, hjälpa andra och samtidigt ubilda sig själv.

 

 

DSC06481

Domare: Lautaro Lopez

Årets Domarbamse visar upp en proffesionell inställning till uppdraget, mycket positiva omdömen från coacherna detta med hans goda kunskaper och viljan att ställa upp för klubben var valet inte svårt.

 

Dessa spelare blev utnämnda till ”årets kämpe” i respektive lag:

DSC06405

 

Damlaget Amanda Karlsson

Herrlaget Joakim Forsman

Brahe U H – Div II Amer J 

Brahe U D – Div II Anjali Kara

F16 Elin Karlsson 

F15 Emelie Kollin 

F13 Linn Björsell 

DSC06452

Dessa spelare blev utnämnda till ”årets raket” i respektive lag:

Damlaget  Fiffi talafesee

Herrlaget  Joonas Vaino / Sam F

Brahe U H – Div II  Ari Tarik

Brahe U D – Div II Olivia Johansson

F16  Tilde Markström

F15 Isa Jansson

F13 Tyra Silfverhjelm