Brahe fortsätter tungt

24 april, 2017
Kvalet är inlett för att hålla sig kvar i Basketettan kommande säsong för Brahes Damer. Första matchen inleddes mot Oskarshamn. Ett Oskarshamn som mångt och mycket baseras på 3 spelare som ska bära laget framåt och som bevisligen hade den kvalité för att besegra ett vingklippt Brahe.
Coach Häggström är mycket besviken efter matchen, dels på hans förmåga att förbereda truppen för det som komma skall samt att inte fått ur laget ur den svacka som de befunnit sig i senaste månaderna. Coach Häggström beskriver matchen som att de fanns ett lag som hade allt att vinna och ett med naggat självförtroende som hade allt att förlora. Vi gör årets näst sämsta insats där vi mönstrade ett lag av 5 fullt friska och hela spelare, det räckte inte, tre av dessa hela och friska spelare är debutanter i serien och inte de som ska avgöra våra kamper. Tyvärr har inte truppens förmåga att hålla sig friska och hela under våren varit så positivt. Vi har inte spelat 5-5 under de senaste två månaderna och tajmingen och samspelet har blivit lite försämrat.
Vi chansade i matchen att ta med alla spelare, oavsett skador eller sjukdomar, tyvärr räckte det inte hela vägen. Men med en så pass sargad trupp så kändes det ändå att vi borde vunnit matchen men Oskarshamn hade kontroll under de viktigaste delarna av matchen. De har 3 spelare i truppen som håller bra ettan klass och de räckte denna dag för att slå ett lamt Brahe. Men det handlar om att vinna matcher och det gör OBBK välförtjänt sett till hur matchen utvecklar sig.
Övrigt i kvalet 
Redan innan matchen så visste vi att Oskarshamn ville spela klart säsongen fort för att kunna ha sitt proffs på plats under alla matcher. De tog under söndagen en meriterande vinst mot Norrköping på ett till synes lätt sätt och ter sig ha säkrat en plats i kommande års upplaga av Basketettan. Värt att notera i Norrköping är att de saknade deras två viktigaste spelare. Norrköping spelade även dem dubbelt denna helg och under lördagen så förlorade de även mot Eos på hemmaplan.
Nu återser hur lagen väljer att mönstra sina lag under kommande matcher, de kan avgöra utgången i detta kval.
De återkommande matcherna
Först ut väntar en bortamatch mot Eos. Eos är ett hungrigt ungt lag med mycket talang och kompetens. Förhoppningen är att vi kan återfå krafter och självförtroende till dess. Även i den matchen kommer laget sakna startingspelare precis som i första matchen men hoppas få tillbaka spelare som fyller denna positionen. Efter denna match väntar två hemmakamper mot Norrköping och AIK, det blir spännande att följa.
Jag tror på våra spelare, de är kompetenta och smarta spelare. Men vi måste få alla på banan igen så vi får upp tempot och självförtroendet. Det är nu de riktiga stjärnorna kliver fram