Brahe Gul fick tungt motstånd i gästande Kalmar Saints!

7 februari, 2017
Brahe Gul blev besegrade hemma när man tog sig an Kalmar Saints i Smålands Div 2 Herrar med 56-98 (9-28,15-29, 13-22, 21-19). 
-Stärkta i självförtroendet av senaste vinsten öppnade Brahe Gul matchen bra och höll jämna steg med motståndaren i matchens inledning. Men alltför snabbt visade Kalmar varför man är ett av topplagen i Småland genom att öka trycket i försvar och producera mycket poäng framåt i kraft sin av storlek och bra spel av L Engström (#10). Så fortsatte det matchen igenom och vi hade svårt att nå till korgen med bollen. Men stundtals glimrar det till i spelet och killarna i Brahe Gul visar att de kan spela basket med fart och genom bra bollförflyttning. De gav inte heller upp och det belönas med vinst sista ”kvarten”. Matchens lirare var Sam Finnigan som återigen gav en stabil poäng skörd åt laget. Beröm också till Amer Jusufpahic som blir allt tryggare som play-maker i laget. Extra kul var det att Ari Tarik gjorde premiär i laget med en god första insats.
Lagets poäng fördelades: Sam Finnigan 20p, Ayoub Odaway 9p, Adrian Lopez 7p, Amer Jusufpahic 6p, Ari Tarik 6p, Tom Hallgren 4p, Mikael Hedman 2p, Alex El-Zouki 2p,  Lautaro Lopez och Emanuel Segbala blev tyvärr utan poäng.
Go Brahe! / Coach Niklas