Brahe Röd planenlig derbyvinst hemma mot Forum Highlanders!

16 mars, 2017
IMG_3432
Brahe Röd tog en planenlig seger hemma när man tog emot Forum Highlanders i Smålands Div 2 Herrar med 84-65 (17-22, 22-11, 19-16, 26-16). 
-Vi kunde denna match genomföra vår ”game-plan” på ett bra sätt. Det gjorde att vi kan visa upp hela vår laguppställning och vår bredd i spelet. Vi visste dock att Forum skulle komma ut med energi och intensitet för att försöka störa oss. Så blev det också i första perioden där de efter en jämn start tillfälligt tar iniativet och rycker till sig en ledning. Men i andra perioden lyckades vi bättre hålla motståndaren ifrån 3-s området och dominera returtagningen. Det  försvarsspelet gjorde att vi vann perioden stort och gick till paus med ledning. Vi startade tredje perioden liknande sätt och nu höll vi hela tiden i taktpinnen; vi gjorde några variationer i försvaret för att inte ge trygghet till motståndarna och störa deras rytm i sina försök att komma tilbaka. I sista perioden skruvade vi åt försvaret ytterligare något och då var det vi som pressade dom istället. Resultatet blev ytterligare ett ryck i poängprotokollet. En nöjd coach kan andas ut och familjens Penndals middagar kan den närmaste tiden ätas utan större bråk…
Etiketten ”matchens lirare” går till Joonas Vaino som dominerade det gula området under korgarna fullständigt, inte bara med dunkar som fick pupliken att skrika utan också med returer och blockade skott. Den nyligen reparerade korgen i Sandahallen fick verkligen ett tungt installationstest när han attackerade motståndarkorgen. 
Lagets poäng fördelades: Joonas Vaino 16p, Mamoun Keirawan 14p, Rickard Rasmusson 13p, Kalle Cato 12p, Adrien Mathieu 10p, Dan Mazig 8p, Fredrik Andersson 6p, Joakim Forsman 3p, Kevin Iman 2p, utan poäng men spelade gjorde också Merim Tokovic, Oliver Malekzadegan och Amer Jusufpahic.
Go Brahe! / Coach Niklas