Brahes säsong med många ansikten

21 april, 2017

Basketettan är färdigspelad för säsongen 16/17, tyvärr föll Brahes damer som en sten i vattnet när det gäller tabellplaceringar från efter jul. Målsättningen för laget var att ta sig till superettan, något som missades i den sista matchen under decembermånad. Ett naggat självförtroende och två långtidsskador ställde till det för laget som trots detta fortsatte kämpa med olika resultat som följd.

Tyvärr så förlorades nyckelmatcherna medan många av motståndarna stabiliserade sina insatser. Detta har lett till att damerna förlängt sin säsong med 1 månad och ett nervöst men spännande kval för att hålla sig kvar i förbundsserien väntar.

Förutsättningarna är tydliga, 5 lag, spelar enkelmöten och 4 bäst placerade lagen spelar i basketettan kommande säsong.

Först ut för brahes damer är Oskarshamn BBK. De är en klubb som fostrat många bra basketettan spelare genom tiderna och även spelare som sedan huserat i flertalet säsonger i Brahes färger. Nu ställs lagen emot varandra under lördagen i Oskarshamn. Coach Häggström påpekar att de finns en del rutin i OBBK trots den relativt unga spelartruppen. Laget har tex stärkt truppen inför 2017 med en stark landslagsmeriterad guard som troligen kommer ha en viktig roll i det kommande kvalet. Utöver henne så ser coach Häggström framför allt tre spelare som offensiva hot i Oskarshamn som de måste hålla lite extra öga på.

Brahes trupp högst osäker

Vi vet att vi saknar en startingspelare på lördag, men sedan så är de våra långtidsskadade spelare som är lite mer osäkra kort. Alla förutom två spelare åker med till Oskarshamn, hur speltiden fördelas är skrivet i stjärnorna.

Vi har några spelare som spelat med och mot Oskarshamn men vi är osäkra hur de står sig mot rutinerat motstånd men de som tar sig till Oskarshamn kommer definitivt se ett hårt arbetande lag som skjuter eventuella skador och skavanker åt sidan för klubbens och dess supportrars skull.

Övriga matcher 

Efter den inledande matchen väntar en till bortakamp mot EOS basket för att sedan avsluta mot två högklassiga lag på hemmaplan i mitten av maj, Norrköping och AIK basket.

Samtliga matcher i denna serien kommer bli väldigt tuffa, det är många talanger och tidigare stjärnlirare som huserar i trupperna och vilket lag som man ställs mot är väldigt svårt att sia om.

Brahe snörar på sig skorna ikväll för sista gången innan kvalet kör igång