En lång säsong börjar närma sitt slut.

11 maj, 2017

Brahe - kval

Hur det avgörs återstår att se. En sak är klar, Brahes damer har allt i egna händer inför de två sista matcherna i kvalet för att hålla sig kvar i Basketettan kommande säsong.

Säsongen inleddes med förhoppningar som en god höst som skulle resultera i superettan spel efter Jul. Dessvärre missades chansen i sista matchen i december 2016 och detta ledde till fortsatt spel i Basketettan under 2017. Denna serie inleddes med 2 vinster och 2 förluster. Tyvärr i inledningen så drog laget på sig en del sjukdomar och skador. Detta har resulterat i en nedåtgående spiral som lett till att kval nu spelar för fortsatt spel i finrummet även nästa säsong.
Coach Häggström förklarar läget i truppen just nu. Det var skönt att vi fick med oss en okej känsla efter den förra matchen mot Eos trots förlusten. Vi spelar bättre lagmässigt men brister en del i de individuella insatserna. Laget har under förra veckan med hjälp av spelare från andra lag fått möjlighet att spela 5 mot 5 under träningarna som är ett måste för att få igång vår tajmning och samarbete i vårt offensiva såväl som defensiva arbete. Vi har en del skador, men trots dessa så har spelarna försökt delta så väl det gått under de förutsättningar som getts.
_________________________________________________
Nu väntar en direkt avgörande match, vid vinst på fredag mot Norrköping så kommer laget säkra en plats kommande säsong i basketettan. Matchen spelar klockan 19:00 på fredag i Huskvarna Sporthall. Norrköping kommer ner med ett samspelt lag med ligameriterade Malin Aasa i spetsen.
Givetvis kommer spelet kring henne vara avgörande. Men vi måste också lyfta vår självförtroende i våra individuella uppgifter och inte fokusera för mycket på Norrköping. Gör vi jobbet som vi stundtals gjort under säsongen så ska laget slå Norrköping på fredagskvällen.
_______________________________________________
Vi hoppas kunna se alla med Brahehjärta i Sporthallen på fredag. Alla ni som vill att bygden ska vara breda inom sporten. Alla ni som vill stötta oss. Välkomna