Ett ryck knäckte damerna.

8 maj, 2017

Till kvalets andra match stod Eos Basket för motståndet. Eos så långt obesegrade i kvalet efter två bra prestationer. Laget bestående av många talanger samt rutin från dubbellicenser från liga skulle efter eventuell vinst säkra plats i basketettan.

För våra damer så behövdes främst komma upp ur den långdragna svackan laget befunnit sig i. Inför matchen så har Coach Häggström för första gånger på 3 månader haft 10 spelare på plan under träningarna. De är stort av våra skadade spelare att trots smärtor och ställa upp för spel under träningarna. Även en del herrlagsspelare ska ha stort tack för att stötta upp under träningarna. Bägge lagen startade med fart och fläkt. Lagen delade på att ligga i förarsätet och efter första 10 min var de lika. Det är en jämn kamp fram till halvtid. Då kommer den quarter som vi inte hade råd med, eos drar till sig en ledning då vi blir passiva i anfallet, de får springa i lite lätta poäng förklarar Coach Häggström. Efter rycket så får vi aldrig kontakt igen och de kontrollerar oss väl under slutet. Det märks att bristen av träning pga sjukdomar och skador resulterar i att vi inte orkar hela vägen hem.

Brahe kan säkra kvalet i nästa match som spelas mot Norrköping, fredagen den 12 maj, kl 19:00. Vid vinst där så är Brahe klara för spel nästa säsong i basketettan! Vi hoppas prestera årets bästa basket på fredag och ska göra allt för att förbereda oss för detta!

Ses i hallen!