Prestigefylld seger för Brahe röd borta mot Bankeryd!

11 december, 2016
Brahe hade redan säkrat en plats i Götalandserien som en av de två bästa lagen i Småland Div 2 Herrar under hösten. På det sättet var matchen borta mot Bankeryd betydelselös, MEN av så många andra skäl betyder en seriematch mot Bankeryd så oerhört mycket… Brahe segrade med siffrorna 62-71 (14-17, 17-10, 11-20, 20-24).
Brahe öppnade starkt och tog tag i taktpinnen direkt. Idag hade vi fungerande man-man försvar direkt från matchstart. Öppningen gav en liten ledning till slutet av första kvarten.
I andra kvarten tog Bankeryd över iniativet och delade med sig av bollen i anfall. Ledda av Kristoffer Grönhage som stod bakom 15 av lagets poängskörd i första halvan. Samtidigt fick Brahe svårare att göra poäng i anfall trots att spelet fungerade bra. Brahe gick till halvtidsvila med underläge 31-27.
Efter vilan kunde Brahe komma tillbaka och fick bra utdelning på våra anfall. Bankeryd försökte förändra matchbilden genom att gå över till zonförsvar och Brahe svarade med samma mynt. Det visade sig att Brahe kunde hantera zonanfallet bäst och fortsatte producera poäng framåt. I försvar lyckades Brahe med hjälp av zon nu få bättre kontroll på deras Guards och kunde dominera returtagningen. Inför den avslutande kvarten ledde Brahe med 5p.
Brahe fortsatte med det vinnande receptet och vi lyckades rycka ifrån med 10p. Brahe gjorde några små justeringar igen för att kontrollera matchens resultat till slutet.
– Jag som Coach är stolt över att denna seger är en riktig laginsats där alla bidrar, därför är det svårt att utse en matchens lirare. Detta är en avgörande faktor; att alla spelare i truppen som kommer in på planen är ett hot och resultatet blir att alla utom en hamnar i poängprotokollet. Kul att vi kan visa upp vårt bästa basketspel när det behövs. Jag är övertygad om att vi tillsammans efter Jul kan bli ännu starkare!
Poängen i laget fördelades enligt följande: Kalle Ble Cato 18p, Mamoun Keirawan 11p, Dan Mazig 9p, Matihas Lindberg 8p, Adrien Mathieu 8p, Kevin Iman 6p, Mark Andersson 5p, Merim Tokovic 4p och Fredirk Andersson 2p. I spelartruppen ingick också Amer Jusufpahic.
Coach / Niklas