Ny coach till Brahes herrlag och förlängt samarbete med damcoach

11 juni, 2018

Inför hösten kokar kommunen av basket-förväntningar. Brahe Basket satsar som vanligt både på bredden och i spetsen, med ”Basket för alla” som en helig värdegrund. Vi kan se tillbaka på ett mycket framgångsrikt år, och med våra ungdomslag i synnerhet. Vi konstaterar att Brahe Basket fortsätter vara den ledande klubben i Småland när det gäller att generera baskettalanger.

I god tid innan höstsäsongen har vi klart med både herr- och damcoacher för våra representationslag. Herrlaget, som till hösten spelar i division 2, kommer ledas av Brahe-fostrade Charlie Bjarnemar, som har ett långt förflutet i klubben, och som nu återvänder till Huskvarna efter studier i Malmö och spel Eos. Charlie är fortfarande sugen på basket, och blir därför spelande tränare.

– Det ska bli väldigt kul att komma hem och leda herrarna kommande säsong. Målet är att få ihop ett gäng med fokus på spelglädje, inte prestation i första hand. Ett gäng som gillar att träna hårt och offra sig för varandra, så får vi se hur långt det räcker, säger Charlie

Charlie är 25 år och kommer fortsätta sina pedagogiska studier i Jönköping med målet att bli grundskollärare.

När det gäller damlaget förlänger Brahe det framgångsrika samarbetet med spanjoren Oscar Pedroche från Barcelona, som mycket framgångsrikt lotsade laget tillbaka upp i division 1 under förra säsongen. Assisterande tränare även i år blir Nikolina Jelica.

Damlaget kan också se fram emot fin förstärkning från Nässjö, när tre meriterade spelare väljer att ansluta till truppen. Detta är möjligt tack vare fruktsamt samarbete med Nässjö Basket. Damtruppen är i princip komplett, men är öppen för ytterligare talanger som är villiga att ansluta innan säsongen börjar.

För mer information om lag och ledare kontakta respektive coach: Oscar Pedroche på tel 0764-35 2651 och Charlie Bjarnemar på 0708-884487

il_fullxfull.1343909809_1tp7