Viktig vinst för damerna

27 februari, 2017

IMG_3293

 

Under söndagen så hade Brahes damer möjligheten att ta revansch på Huddinge Basket. Tidigare under hösten så grundade förlusten mot Huddinge de tapp som ödelade avancemang till Superettan.

Med en tydlig gameplan att störa Huddinges stjärnspelare Nina Baresso samt försöka att systematisk störa Huddinge i deras anfall så beträdde damerna golvet i Brahes hemmaborg Huskvarna Sporthall.

Med en pådrivande publik så fick laget en bra start, med bra vändningar i spelet så lyckas lagkapten Linn Jerrhage att sätta några förlösande poäng. Trots bra defensiva förberedelser så tappar laget på grund av individuella misstag och Huddinge håller hela tiden jämna steg med Brahe.

Med stabilare lagspel än sist i Helsingborg så lyckas vi dra ifrån något i poängprotokollet och ganska tidigt i matchen så känns det som om matchen avgörs. Man har alltid en känsla när man står på sidan och försöker sprida sitt budskap till tjejerna. Återkommande var budskapet under matchen att vi skulle bibehålla ett lugn och inte falla in i deras tempo förklara coach Häggström.

Med Yohanna tillbaka på plan så fann vi en mer naturlig rotation där alla återigen fick prestera från deras starkare positioner. Trots att vi saknade några spelare så kunde vi leverera en bra insats där vi minns Wilma Lindström sänka 3st treor i viktiga lägen under matchen!

Dubbelmöte mot Lobas väntar till helgen 

Viktig vecka väntar, två matcher mot det lag som ligger närmast i tabellen. Lobas. Sist blev det vinst men då efter ganska skakigt spel från Lobas som då inte gör en av sina bättre insatser. Dock ser vi att de vunnit två av de senare matcherna och sist var det Västerås som fick se sig besegrade. Rapporter säger att ett fint lagspel grundade vinsten för Lobas i den matchen. Vi kommer kämpa för att ta med oss 2p från borta mötet för att sedan få hjälp av hemmapubliken under helgens andra match som kommer spelas i Sandahallen.