Vinst mot Nässjö basket

5 februari, 2017
Basket-2017-Div1_Brahe-Basket-vs-Nässjö-Basket-170203-Foto-PeaX-Svensson-Huskvana-Sporthall-Huskvarna-13
Efter en tuff tid med sjukdomar och ont om folk på träningarna så var vi osäker hur styrkorna skulle prestera i fredagens länsderby mot Nässjö.
 
Till matchen var 10 spelare tillgängliga, däribland egna produkten Tilda Sjökvist som tränat med laget stundtals under säsongen. 
 
Matchen är viktig för laget då tabellen är tät förlagen som ligger efter Hammarby som leder serien stort. Men matchen är också viktig på så vis att bryta förlustraden av 3 matcher. 
 
Matchen startar med ett träffsäkert Brahe, Lena Phung är säkerheten själv från 3p-linjen, Fiffi Taffese tar för sig med starka attacker. Brahe drar ifrån hastigt och det visar sig att laget äntligen får utdelningen de saknat under säsongen. Laget går ifrån och samtliga spelare producerar fin basket med mycket kämparvilja för varandra. Laget är helt plötsligt i en ledning med 56p. 
 
Matchen fick en annan vändning än vad vi väntar oss, idag funkade de mesta och vinsten skrev till 93-38. 
 
Yohanna och Linn presterar ett starkt offensivt och defensivt arbete. Yohanna med många steals, assist och säkert skytte. Linn med sina starka returer och tuffa försvar. Yohanna poängbäst på 21p, Linn stannade på 18p
 
Fiffi får priset som matchenslirare. Det är första gången för henne i seniorsammanhang. Fiffi hade en väldigt bra träning i torsdags och de var givet att hon skulle få chansen från start. Och sett till prestationen så kan vi lugnt säga att hon tog tillvara på förtroendet! 
 
Andriana Minic gör en stark match(16p,9r), bra under korgarna och är  stundtals ostoppbar. Tilda Sjökvist tar stora kliv under matchen, 3 steals och 3 assist är en bra insats av den unge talangen som spås kunna bli en bra pointguard med fortsatt utveckling. 
 
Alla spelarna deltar på ett proffesionellt sätt och med bra fokus. Vi hoppas detta sitter kvar. 
 
Redan på tisdag så väntar de en retur för Brahe mot då hemmaspelande Nässjö och kommande två träningarna är viktiga för att slipa detaljer. 
 
Vi hoppas att Nässjö kan finna tillbaka till sitt vägvinnande spel efter allt tragisk som hänt klubben de senaste dagarna. Det märktes klart i lagets agerande att det som hänt påverkar lagets ledning såväl som spelare och jag hoppas de alla kan finna kraft att fortsätta med sitt arbete avrundar Coach Häggström